Over mij

Mijn naam is Anja de Graaff. Haptotherapeut, video-hometrainer en video-interactiebegeleider. Daarnaast werk ik als gezinsbegeleidster / maatschappelijk werkster.

Contact met mensen heeft mij altijd geboeid en geïnspireerd. Haptonomie gaat over contact. De verbondenheid van lichaam en geest en de benadering vanuit het hier en nu zijn hierbij een essentiële elementen. Dat geldt ook voor de concrete manier van werken, de aanraking en de ervaringsgerichte oefeningen. Ik voel me daar prettig bij en veel cliënten ook! Arts Anna Terruwe heeft op een mooie manier verwoord hoe ook ik met cliënten – en met mensen om mij heen – om wil gaan:

Jij mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent, maar nog niet kunt zijn en je mag het worden op jouw manier en in jouw tijd

Als therapeut geef ik de ruimte om cliënten op hun eigen tempo te ervaren wie ze op dit moment willen zijn en wat zij willen ontwikkelen.

Ikzelf hou van reizen, mindfulness en mountainbiken. Dit geeft mij energie en een ‘rustige’ basis voor het begeleiden van cliënten. Dat sluit aan bij mijn natuur. Ik heb een positieve instelling, humor en kan goed waarnemen, analyseren en verbanden leggen. Bij alles wat ik doe staat respect en ruimte voor de ander centraal. In een persoonlijk contact hou ik je graag een spiegel voor waardoor je jezelf beter leert kennen.

Foto van Anja de Graaff.

Mijn opleidingen:

  • Synergos Nederlandse Vakopleiding voor Haptonomie
  • Medische Basiskennis, CPION geaccrediteerd
  • Massage en Beweging, cursus bij de Holos Academie
  • Video-interactiebegeleiding, Associatie voor Intensieve Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling
  • Video-hometraining, Associatie voor Intensieve Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling
  • Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Samenwerking met anderen:

Door jarenlange werkzaamheden heb ik in Amsterdam een netwerk opgebouwd waarin contact met andere disciplines ervoor kan zorgen dat aanvullende behandeling eventueel mogelijk is.

Voor een verdere kennismaking nodig ik je graag uit in mijn praktijk.
Anja de Graaff